Koncem března se na naší škole konal barmanský kurz, kterého se zúčastnili žáci oboru HT a KC. 

O tom, co to vlastně barmanství je, nás přijel informovat Matyáš Bula, který pracoval ve vyhlášeném baru 4pokoje, a Jan Budil, který tam stále pracuje. Žáci se dozvěděli mnohé o životě barmana, náplni jeho práce, pracovních příležitostech a v neposlední řadě informace o výši platu. 

Kurz byl rozdělen na dvě části: teoretickou a praktickou. V praktické části jsme byli obeznámeni se správným používáním barmanské lžíce, házením vody a hlavně mícháním drinků. Také jsme se naučili, jak správně používat šejkr, a zjistili jsme, že tato činnost není tak jednoduché, jak vypadá. 

V teoretické části nám kluci popsali, jaký mají život, jak se vlastně k barmanství dostali a jak dlouho se mu věnují. Dozvěděli jsme se základní informace o alkoholu, jak se vyrábí, jak vzniká a také jak chutná. Byla nám představena největší elita mezi barmany, kam patří Češi a Slováci. 

Na konci kurzu jsme dostali certifikáty za absolvování kurzu, které nám do budoucna pomohou s případným karierním růstem v barmanském prostředí. 

Matyáš Musil, Šimon Hebelka a Justýna Šacherová

1