Začátkem května se žákyně 1., 2., a 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus zúčastnily odborného kroužku, který byl zaměřený na výrobu dezertů a zákusků. Kroužek je realizován za podpory projektu iKAP II JmK, tzn., že je pro žáky zcela zdarma. Cukrářský kroužek pod vedením paní učitelky J. Přikrylové probíhal v odpoledních hodinách po dobu dvou týdnů, vždy v pondělí a úterý. Děvčata si vyrobila různé druhy zákusků a dezertů, naučila se základní i moderní způsoby přípravy korpusů, krémů, náplní, ganachí, dohotovení a zdobení. Pracovala s profesionálními cukrářskými surovinami. V průběhu cukrářského kroužku si děvčata vyrobila různé druhy klasických i moderních zákusků a dezertů, jako například: trubičky, větrníky, štafetky, mini pavlovy, tartaletky i makronky. Na připravených dezertech si potom všichni pochutnali.