Dne 25. 4. 2023 se studenti oboru Kuchař - číšník a Hotelnictví zúčastnili přednášky o jedlém hmyzu. Přednášet nám přijeli vyučující z Technologické fakulty Univerzity Tomáše Bati ze Zlína prof. Ing. Jiří Mlček, Ph.D. a docentka Ing. Anna Adámková, Ph.D.
Součástí přednášky bylo mnoho zajímavých informací o hmyzu, jeho chování, rozmnožování, složení či o prospěšnosti pro lidský organismus. Hmyz můžeme doslova nazvat potravinou budoucnosti.
Součástí přednášky byla i degustace, kterou si pro nás přednášející připravili. Mezi vzorky, které jsme mohli ochutnat, byli zapečení červíci v listovém těstě, perník z červí mouky a cvrčci na grilu.
Největší úspěch u studentů, ale i u pana ředitele sklidili cvrčci, neboť si je mohli ochutit podle svých představ.
Přednášku hodnotíme kladně, informace nás zaujaly a dozvěděli jsme se i něco nového. 😊
KZ2