Po covidové odmlce se na naší škole počátkem listopadu (7. - 8. 11. 2022) opět konal kurz BARISTA, který byl tvořen teoretickou a praktickou částí. V teoretické části se žáci dozvěděli nejdůležitější informace o kávě - základní rozdělení druhů a odrůd kávovníku, způsoby sběru a zpracování plodů kávovníku, proces pražení, správné receptury espressa a káv na jeho bázi, jako je např. cappuccino atd. V praktické části se žáci dozvěděli, jak je důležité správné nastavení mlýnku a jaký vliv má na extrakci, naučili se pracovat s baristickým inventářem, osvojili si techniku šlehání mléka, dozvěděli se jak správně připravit espresso nebo cappuccino. Účastníci kurzu dále získali informace o hygieně, organizaci práce a čištění kávovaru. Kurz, který vedl pan Adam Troubil z LIVE COFFEE/CBA, byl zakončen testem a úspěšní absolventi obdrželi certifikát Barista (CBA – Česká barmanská asociace). Kurzu se celkem zúčastnilo 12 žáků z oborů – Hotelnictví (hotelnictví a turismus), Kuchař-číšník a 1 žákyně z oboru Zahradník.

Petr Šafránek

1

Spolupracujeme