Všeobecné informace:

Od 1. 7. 2023 je zrušena povinnost potravinářských průkazů (zdravotních průkazů pracovníka v potravinářství).

Veškeré věci je třeba zajistit o prázdninách nebo během měsíce září (možno objednat hromadně na začátku šk. roku). Doporučujeme vše označit.
Dále upozorňujeme na dodržování Provozního řádu odborných učeben (žáci s ním budou podrobně seznámeni) především Článek 2 a Kodex žáka gastronomických oborů:

  • zásady osobní hygieny (odst. c)
  • zajištění péče o ruce - nehty na rukou musí být ostříhané na krátko, čisté, bez lakování a umělých nehtů, na rukou nenosit ozdobné předměty (prsteny, náramky, hodinky)
  • vlasy upravené, dlouhé stažené do culíku apod.

Pracovní oděv a pomůcky pro žáky 1. ročníku oboru HOTELNICTVÍ - Hotelnictví a turismus

Kuchař / Kuchařka:

  • polokošile bílá (možnost vyzkoušení v odborném předmětu GAS v září a možno objednat hromadně)
  • zástěra kuchařská (možnost vyzkoušení v odborném předmětu GAS v září a možno objednat hromadně)
  • kalhoty kuchařské bílé
  • kuchařské síťka/čepice
  • bavlněné ponožky bílé 1 pár
  • protiskluzová obuv zdravotní bílá s páskem kolem paty
  • nože 2 ks v pouzdře (KDS - větší cca 30 cm, menší cca 16 cm), škrabka na brambory
  • receptury teplých pokrmů - autor Jaroslav Runštuk
  • sešit A4

Číšník / Servírka:

  • košile bílá
  • černé kalhoty tesilového typu / černá sukně v délce ke kolenům
  • černé společenské boty uzavřené / černé logičky s přiměřenou velikostí podpatku
  • silonové punčochy tělové
  • ponožky bavlněné černé

Spolupracujeme